Joukkuevoimistelu

Kemin Innossa joukkuevoimistelulla on pitkät perinteet ja kilpailutoimintakin on aloitettu jo 1980- luvulla. 

Menestyksekkäitä joukkueita ovat olleet mm. Arjan joukkueet, Mantsun ja ja Jaanan joukkue, "Epen kööri", Timantit, Rubiinit, Sinisafiirit, Roxanna, Zircone ja Xinimat. Kuvia näistä joukkueista on kuvagalleriassa.

Tällä hetkellä meillä on kilpajoukkueet 8-10, 10-12, 12-14 sekä 14-16 sarjassa. Mahtavaa! 

Vuosien varrella joukkueita on nimetty erilaisin teemoin. Ensimmäinen teema oli jalokivet (Timatit, Safiirit, Zirkonit ym.). Seuraava teema oli espanjankielen sanat ja muunnelmat niistä (Zircone, Faldas, Roxanna ym.). Nyt teemaksi on muodostunut X- kirjaimella alkavat joukkueet, teeman aloittivat Minimatit muuttumalla Xinimat-joukkueeksi.

 

 

 

Joukkuevoimistelun sarjatasot 2018

Joukkuevoimistelussa yli 12-vuotiaat kilpailevat kansallisesti kolmella eri sarjatasolla:

SM-sarjat

SM-sarjojen valtakunnallisilla kilpailuilla on suomenmestaruusarvo. SM-sarjoissa kilpaillaan ikäluokittain 12-14-vuotiaissa, junioreissa (14-16-vuotiaissa) sekä yli 16-vuotiaissa (naisten sarja).

Kilpasarjat

Kilpasarjoissa kilpaillaan ikäluokittain 12-14-vuotiaiden, 14-16-vuotiaiden, 16-20-vuotiaiden ja yli 18-vuotiaiden (naiset) sarjoissa. Valtakunnallisella tasolla kilpasarjoissa kisataan Voimisteluliiton kilpasarjojen mestaruuskilpailuissa.

Harrastesarjat

Harrastesarjoissa kilpaillaan ikäluokittain 12-14-vuotiaissa, 14-16-vuotiaissa ja yli 16-vuotiaissa. Kolmen alueen aluekilpailujen yhteydessä järjestetään kaikille avoin harrastesarjan kilpailu.

Alle 12-vuotiaiden lasten sarjoissa kilpaillaan vain yhdellä sarjatasolla ikäluokissa 8-10-vuotiaat ja 10-12-vuotiaat. Alle 12-vuotiailla on myös mahdollisuus esiintyä Voimistelun Stara-tapahtumissa, joissa joukkueita ei aseteta paremmuusjärjestykseen.